Hästar dog av svält.

Hästar dog av svält - ägaren fick böter

– Upprörande, barockt. 2 500 kronor är ju ingenting. Jag kan inte förstå att en åklagare inte sätter sig in i eller har intresse av sådana här frågor. Anmälan borde har utretts som misstänkt djurplågeri som har fängelse i straffskalan, säger djurskyddsinspektör Peter Stenberg till Kristianstadsbladet.

I strafföreläggandet konstateras att hästarna dött därför att ägaren uppsåtligen eller av oaktsamhet inte gett dem tillräckligt med foder eller foder i för dålig kvalitet.

Kontroller hade tidigare gjorts på gården av både länsstyrelse och kommun. Efter en anmälan om misstänkt vanvård i mars 2010 bedömdes ärendet dock inte som akut och när djurskyddsinspektörerna kom till gården i början av maj var det för sent.

Två personer har anmält handläggningen av ärendet till både länsstyrelse och JO. I sitt svar anser JO att länsstyrelsen i viss mån varit passiv men några åtgärder vidtogs inte av JO.

En hästägare på en gård utanför Hässleholm lät två hästar svälta ihjäl. Ägaren fick ett strafföreläggande med 50 dagsböter á 50 kronor för brott mot djurskyddslagen.

Ush vad hemskt,läste just detta i Ridsport.
Vad tycker ni om detta???


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0